Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

Temperaturat e larta, kujdesi që duhet të tregojnë fermerët për kafshët

Referuar temperaturave të larta, është e rëndësishme që fermerët të monitorojnë vazhdimisht kafshët e tyre – në veçanti, viçat, qengjat dhe kecat.

Gjedhët kanë vështirësi më të madhe për të shpërndarë nxehtësinë e trupit në krahasim me kafshët e tjera, ndaj dhe vëmendja duhet të jetë më e shtuar.

Shenjat e stresit që vijnë nga temperaturat e larta të motit, shkaktojnë te kafshët; gulçim, frymëmarrje me gojë të hapur, pështymë e tepërt, shkumë rreth gojës, pakësim i marrjes së ushqimit, përtypje dhe sjellje jonormale si shqetësimi, grupimi së bashku dhe kalimi i më shumë kohë në këmbë.

Shpërndaje:

Lajme të tjera