Adresa

Rruga “Jordan Misja”, pallati 141/1, shkalla 1, kati 2, Tiranë

“The Food and Safety” e ka spostuar në Shkodër trajnimin mbi veterinerët zyrtarë të kontrollit në thertore

“The Food and Safety”, një projekt i mbështetur nga Bashkimi Europian, në bashkëpunim me Drejtorinë e Përgjithshme të AKVMB-së e ka spostuar në rajonin e Shkodrës trajnimin mbi veterinerët zyrtarë të kontrollit në thertore.

 
Qëllimi i këtij projekti është që ta sjellë Shqipërinë edhe më pranë standardeve të BE-së dhe hapjen e tregut të BE-së për produktet shqiptare. Trajnimi ka në total 8 sesione ku ekspertët ndërkombëtarë iu tregojnë homologëve shqiptarë përvojën e tyre rreth sigurisë ushqimore.
 
Projekti do të vazhdojë edhe vitin e ardhshëm për të mbështetur dhe forcuar kapacitetet e AKVMB-së me trajnimin e stafit për kontrollet në tregjet e kafshëve të gjalla dhe popullimin e përdorimin e sistemit RUDA.
 
Autoriteti Kombëtar i Veterinarisë dhe Mbrojtjes së Bimëve

Shpërndaje:

Lajme të tjera

Informacion mbi pestën amerikane

Pesta amerikane është sëmundje shumë e rrezikshme dhe shumë ngjitëse për bletët. Ajo zhvillohet dhe përhapet, jo vetëm në një koshere por rrezikon që të

Tenja e verdhë e domates

Tenja e verdhë e domates (ℎ𝑒𝑙𝑖𝑐𝑜𝑣𝑒𝑟𝑝𝑎 𝑎𝑟𝑚𝑖𝑔𝑒𝑟𝑎 ℎ𝑢𝑏𝑛𝑒𝑟) është një dëmtues që sulmon një sërë bimësh, si; domaten, specat, pambukun, fasulen, bizelen. Tek  do Marja